CHELLO-LIMONCELLO LOGO BEELDLOGO zwart
Amalfi citroenen Chello Limoncello

Amalfi citroenen: de speciale citroenen uit Italiƫ.

De Amalfi citroenen ook wel ā€˜ā€™sfusato Amalfitanoā€™ā€™ genoemd, zijn het unieke hoofdingrediĆ«nt van Chello Limoncello.

Amalfi citroenen zijn anders dan de normale citroenen die je in de supermarkt kan halen. Het formaat is bijna twee keer groter dan de citroenen die wij gewend zijn. Ze hebben een dikke gerimpelde schil, een intens frisse lucht en sappig vruchtvlees. De citroenen groeien alleen in de Amalfi kuststrook in het het zuiden van ItaliĆ«. Deze kuststrook ligt zoā€™n 70 kilometer ten zuiden van de grote stad Napels.

Italiaanse citroen kweek

De speciale kweek methodes die gehanteerd wordt de regio zorgt ervoor dat de citroenen er dus anders uitzien dan de meeste citroenen. Normaliter zijn citroenen egaal glad en hebben een ovale vorm. De citroenen zien er in eerste instantie minder mooi uit, echter de smaak maakt dus een hoop goed. De citroenen zijn namelijk curvy, onregelmatig van vorm en een vrij dikke schil. Het lijkt zelfs een beetje op de vorm van een zoete aardappel. Schoonheid zit in het geval van deĀ  citroen dus echt van binnen.

Amalfi citroenen Chello Limoncello
Video afspelen

De Amalfi citroenen die Chello Limoncello gebruikt worden stuk voor stuk handgeplukt.

Van citroen tot limoncello

Citroenen worden voor diverse culinaire hoogstandjes gebruikt in Italiƫ. Echter het meest bekend is toch wel de limoncello die gemaakt wordt met de citroenen uit de Amalfi streek. Om de beste limoncello te maken werken wij daarom met alleen citroenen uit deze streek. Het friszoete van de citroen komt ook heerlijk terug in onze Chello Limoncello. Ben jij nu benieuwd hoe onze Chello Limoncello smaakt? Bestel hier een exemplaar! Neem ook eens een kijkje op onze Instagram voor de laatste updates.

Wil je meer weten over onze Limoncello of over de citroenen? Neem dan vooral contact met ons op.